Kompanija Net Consulting dobitnik prestižne internacionalne nagrade za doprinos razvoju Corporate Compliance and Ethics

Ovogodišnje nagrade američkog SCCE-a za korporativni compliance idu u Vašington, Čikago i Sarajevo. Roy Snell, direktor SCCE-a je ovim povodom izjavio: ”Oni su se snažno zalagali da kompanije posluju zakonito, poticali integritet javnih institucija, uvodili compliance poslovni pristup u dijelovima svijeta gdje to još uvijek nije sastavni dio poslovanja, i educirali sljedeće generacije compliance profesionalaca”.

SCCE – Society of Corporate Compliance and Ethics iz SAD, najveća svjetska asocijacija profesionalaca u oblasti corporate compliance and ethics, dodijelila je za 2017. godinu prestižno internacionalno priznanje bh. kompaniji Net Consulting d.o.o. za značajan doprinos razvoju compliance and ethics profesije u svijetu.

12. jula, 2017. godine, u Minneapolisu (U.S.), javno su proglašeni dobitinici 13. po redu godišnje internacionalne compliance & ethics nagrade, koje će biti uručene 16. oktobra 2017. godine u Caesars Palace u Las Vegasu (U.S.). Među pet dobitnika ovogodišnje nagrade u kategoriji pojedinaca i institucija koje su prepoznate da su dale značajan doprinos razvoju compliance and ethics profesije u svijetu, čak dvije nagrade odlaze u bh. kompaniju Net Consulting d.o.o. iz Sarajeva.

Dobitinici internacionalne nagrade za 2017.godinu su:

Michael Horowitz, Generalni inspektor Ministarstva pravde SAD, gdje je njegova kancelarija zadužena za detekciju i sprečavanje gubitaka, prevara, zloupotreba i nepravilnosti u programima i personalu Ministarstva pravde SAD, kao i za promociju ekonomičnosti i efikasnosti  u ovim programima.

Stephen Cohen, partner u Sidley Austin LLP, Washington, DC office. Prije toga je 12 godina radio u U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).

Bojan Bajić, direktor Net Consulting d.o.o., Sarajevo, B&H, specijalizovan za podršku u implementaciji korporativnih compliance and ethics programa i razvoj standarda integriteta u različitim oblastima rizika i različitim industrijama na području zapadnog Balkana.

Višnja Marilović, vodeći konsultant za korporativne compliance and ethics programe u Net Consulting d.o.o., Sarajevo, BiH, specijalizovana za podršku javnim i privatnim organizacijama u implementaciji programa integriteta.

The Center for Compliance studies at Loyola University Chicago School of Law – Nagrada će biti prihvaćena od strane Ryan Meade, advokat i konsultant iz Čikaga, koji je svoj profesionalni rad fokusirao na regulatorna pitanja u oblasti zdravstvene zaštite.

U povodu ovogodišnjeg izbora za dodjelu ovih prestižnih internacionalnih nagrada direktor SCCE-a, g.Roy Snell je izjavio:

”Dobitnici ovogodišnje nagrade reflektuju promjene i izazove compliance-a. Oni su se snažno zalagali da kompanije posluju zakonito, poticali integritet javnih institucija, uvodili compliance poslovni pristup u dijelovima svijeta gdje to još uvijek nije sastavni dio poslovanja, i educirali sljedeće generacije compliance profesionalaca”

Izvor informacija i više o nagradi na sljedećem linku:

http://www.nbc-2.com/story/35868670/scce-announces-13th-annual-international-compliance-ethics-award-recipients