Održan seminar “Procjena i upravljanje specifičnim Integrity Compliance rizicima”

22.03.2018.godine u Sarajevu je u organizaciji Net Consulting-a održan seminar “Procjena i upravljanje specifičnim Integrity Compliance rizicima”. Među više od 40 učesnika bili su većinom Compliance Officeri, ali su im se pridružili i menadžeri za upravljanje rizikom, voditelji pravnih odjela, i drugih srodnih sektora.

Učesnici seminara došli su iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a ovo druženje smo iskoristili da se pozabavimo jednom od veoma važnih tema u radu svakog Compliance Officer-a, a to je procjena complaince rizika. Pažnju smo posvetili specifičnim rizicima koji negativno utiču na integritet kompanije i njenu reputaciju, a to su rizici od nastanka zabranjenih praksi međunarodnih finansijskih institucija: korupcija, prevara, ometanje istrage, prinuda i povreda konkurentskog postupka, uključujući i rizik od pranja novca.

Pored govora o rizicima i načinima na koje možemo zaštititi organizaciju od ovih rizika, Compliance Officer-i su iskoristili smo priliku i da razmijene iskustva i mišljenja i o drugim oblastima rada sa kolegama iz drugih oranizacija i zemalja.

Mali dio atmosfere sa seminara možete vidjeti u galeriji ispod: