Roy Snell u Sarajevu: Prvi „Balkan Compliance and Ethics Forum“

POZIV: Prvi regionalni skup profesionalaca u oblasti poslovne etike i usklađenosti

Firma Net Consulting, 25. marta u Sarajevu (Hotel Bristol), organizira prvi regionalni forum profesionalaca u oblasti poslovne etike i usklađenosti „Balkan Compliance and Ethics Forum“.

Cilj Foruma je povezivanje menadžera i oficira za usklađenost i etiku poslovanja (eng. Compliance Officer, CO) iz zemalja regiona, razmjena iskustava profesionalaca koji rade u ovoj oblasti i srodnim granama menadžmenta, te promocija značaja profesije CO za moderni biznis.

Učesnici  Foruma imat će priliku čuti o najnovijim trendovima razvoja ove grane menadžmenta od prvog čovjeka vodeće svjetske asocijacije compliance-profesionalaca Roya Snella. Roy Snell je suosnivač, prvi predsjednik i izvršni direktor SCCE-a (The Society of Corporate Compliance and Ethics, SAD) i HCCA-a (Health Care Compliance Association, SAD), koje broje više od 12 hiljada članova-profesionalaca.

Pogledajte više: Biografija Roy Snell

Teme foruma bit će vezane za sadržaj programa poslovne etike i usklađenosti u kompaniji i  ulogu oficira za poslovnu etiku i usklađenost u organizaciji, te uže stručne teme – procjena rizika usklađenosti poslovanja, etički kodeks i procedure prevencije i detekcije nepravilnosti, usklađenost „treće strane“, edukacija uposlenih, sistemi za prijavu nepravilnosti, interna istraga, korektivne i disciplinske mjere i dr.

Forum je namijenjen: profesionalcima poslovne etike i usklađenosti (Compliance Officer), rukovodiocima, HR-menadžerima, internim revizorima, voditeljima pravnih i finansijskih odjela u finansijskim kućama, srednjim i velikim preduzećima, javnim institucijama, zdravstvenim ustanovama i farmaceutskim kućama, te drugim zainteresiranim stranama za ovu nadolazeću oblast i profesiju modernog biznisa.

Informacije o učešću na Forumu, načinu prijave, sadržaju, kotizacijama, sponzorstvu i dr. možete preuzeti ovdje.

Za dodatne informacije možete se obratiti na e-mail info@netconsulting.ba te putem telefona na 033 975 577.

Net Consulting je vodeća firma u oblasti manadžmenta poslovne etike i usklađenosti u Bosni i Hercegovini (eng. Ethics and Compliance Management, ECM), i jedina specijalizirana za kreiranje i uvođenje ECM-sistema u privatne kompanije i javne institucije. Net Consulting je pokrenuo i prvu Akademiju za menadžere/službenike poslovne etike i usklađenosti, više na: http://netconsulting.ba/beca/ .